BOUWWERKEN
BUITENSPULLEN
PUBLIKATIESTwente Design is een ambachtelijke onderneming die design producten en producten met een landelijke uitstraling maakt. Vooral voor gebruik buiten in de tuin.

De ontwerpers van Twente Design bedachten diverse dierenverblijven waaronder een duurzaam kippenhok dat plaats biedt aan diverse kippen. Het hok kan worden uitgebreid met een kippenren of een ren voor andere vogels zoals eenden, kalkoenen of pauwen. Het dierenverblijf is voor vele dieren geschikt.

De onderneming levert ook een groter dierverblijf dat dienst doet als stal. Het multihok kan worden gebruikt als stalling voor dieren, maar ook als opbergruimte of –met een aanbouw- als schuilruimte, opbergruimte of schuilhok. Het dierenverblijf kan worden gebruikt voor geiten, schapen, mini-pony’s en andere kleine pony’s, maar ook voor hangbuikzwijntjes, pauwen, een grote toom kippen, watervogels, eenden of kalkoenen. In de open bergruimte kan hooi, stro en voer voor paarden, schapen, geiten, hangbuikzwijnen en pony’s worden opgeslagen.

Het multihok kan ook worden gebruikt als schuur of tuinberging. Het is een mooi en duurzaam alternatief voor de Zweedse blokhut. Tuinspullen en fietsen kunnen erin worden gestald en de rest van de ruimte kan worden gebruikt als berging of voor opslag.

Weer een maatje groter is onze kapschuur. Een prachtige ruimte met nostalgisch aanzicht. Hier kunnen oldtimers worden gestald. Maar ook antieke tractoren, koetsen, tuingereedschap, of de grasmachine, bijvoorbeeld de zitmaaier. Er kan ook een prachtige werkruimte, werkplaats of atelier van worden gemaakt. Door er paardenboxen in te plaatsen is het ook een ideale paardenstal.

Voor de houtopslag leveren we een houtberging die in de dagelijkse omgang houthok wordt genoemd. Hier kan een kuub brandhout in worden bewaard.

Wie graag in de tuin zit kan gebruik maken van een robuuste en rustieke tuintafel. Bij deze eiken gecombineerde hardsteen tafel hoort ook een tuinbank in dezelfde stijl. Samen vormen deze tuinmeubelen een bijzonder tuinstel. De poten zijn van thermisch verzinkt metaal waardoor het een duurzaam tuinstel is.

Tot de ambachtelijke producten behoort ook buitenspeelgoed voor kinderen. We leveren bijvoorbeeld een paddestoel van duurzaam eiken. De paddestoelen zijn er in een kleine en grote versie en leveren uren speelplezier. De paddestoelen staan superleuk bij ons houten speelhuisje. Om nog maar te zwijgen van ons woonwagentje. Die is ook bedoeld als kinderspeelgoed.

Voor kinderen maken we ook een picknicksetje dat bestaat uit een picknicktafel en twee of vier picknickzitjes. De zitjes zijn paddestoelen en de picknicktafel is in de paddestoelkleuren rood met witte stippen uitgevoerd. Twente Design maakt ook kunstdieren, zoals onze plaatselijk wereldberoemde kunstkoe. We leveren een kunstkoe die opkijkt en een koe die graast. Maar ook leveren we als kunstdier een stier, teckel, liggende, zittende en staande hond, olifant, schildpad en kuiken.

Als bijzonderheid ontwerpt Twente Design ook boeken, onder meer kinderboeken. Een kinderboek is gemaakt in het Twents dialect met een Nederlandse vertaling waardoor het kinderboekje geschikt is voor iedereen. Ook voor volwassenen is er een boek in het Twents dialect verschenen.